Mazda RX-8 Foto: MOESCH.FOTOGRAFIE@T-ONLINE.DE

Mazdas ingenjörer vädjar om bakhjulsdrift

Det råder delade meningar inom Mazda hur man ska bygga bilar. Ingenjörerna vädjar nu till ledningen om att byta framhjulsdrift mot bakhjulsdrift för att göra bilarna roligare.

En grupp Mazda-ingenjörer har börjat lobba för att biltillverkaren ska börja utveckla bakhjulsdrivna modeller, uppger amerikanska Edmunds som har talat med högt uppsatta ingenjörer som vill få till en ändring.

 Insiderkällorna anser att ett till största delen bakhjulsdrivet modellutbud skulle ge märket en tydligare profil och inte minst vara roligare att köra. Mazda-ledningen sägs dock vara kyligt inställd till bakhjulsdrift på volymmodeller som Mazda 3 och 6 på grund av ökade kostnader.

 Mazdas nya samarbetspartner Alfa Romeo sägs också överväga ett skifte till bakhjulsdrift men ännu finns inga officiella uttalanden från någon av biltillverkarna.

 Mazdas modellutbud består i dag av fem framhjulsdrivna modeller samt den åldrade MX-5 som är ensam med sin bakhjulsdrift sedan RX-8 togs ur produktion 2011.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!