Mazdas vinstökning skjuter i höjden!

Mazda visar en enorm vinstökning mellan perioden april - september. 66 % plus så långt och det ger en rekordhög omsättningsprognos för den japanska biltillverkaren.

Mazda Motor Corporation ökar sina vinster. Under perioden april-september ökade det japanska bilföretaget vinsten med 66 %, 2,1 miljarder kronor. Ett resultat som får företaget att öka sin helårsprognos till en totalvinst på 6,7 miljarder kronor. Det skulle i såna fall ge en rörelseomsättning på fyra miljarder kronor i nettovinst, nytt rekord för Mazda.

Trots detta så ökar man inte försäljningen världen över. I USA och Europa har man tappat försäljning, dock inga större förluster men förlust är alltid förlust. 

Detta räknar man dock att ta tillbaka nästa år med nya Mazda 6, 5 och MX-5 på de båda marknaderna. Större tillgång till produktionen ska även hjälpa försäljningen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!