McLaren 675LT Spider – tre snabba från provkörningen

Hans Hedberg har begett sig till skotska höglandet för att se vad nya McLaren 675LT Spider går för. Vi ringer och kollar läget.

Hallå Hans! Hur är det och var befinner du dig?

– Det är svårt att vantrivas bakom ratten på en bil som denna. Provkörningen är förlagd kring Tayvallich en bit öster om Glasgow, inte långt från whisky-ön Jura.

Det låter inte helt fel, är bilen lika bitig som skotskt whisky?

675LT är kort och gott den lättade och vassare versionen av syskonet 650S, och tack vare 25 hästar extra och 100 kg lägre vikt ger en hel del extra knuff. Men det är inget jag skulle rekommendera att testa fullt ut på de våta vägarna här omkring. Redan vid halvgas slingrar bakvagnen sig, men för det är den ingen svårkörd vagn.

Det låter inte helt fel, vad kostar den och när börjar den säljas?

– Priset är satt till drygt 3,5 miljoner kronor vilket är en miljon mer än 650S Spider kostar. Priset verkar dock inte ha skrämt bort kunderna då samtliga 500 exemplar redan är sålda.

Hela provkörningen av McLaren 675LT Spider läser du i Teknikens Värld nummer 11/2016 som utkommer 28 april. Missa inte det.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!