Foto: McLaren

McLaren bygger MP4-12C GT Can-Am Edition

McLaren har bestämt att bygga MP4-12C Can-Am Edition Racing Concept i en högst begränsad upplaga. Med 630 hästkrafter gör den MP4-12C till ett riktigt monster.

I somras visade McLaren upp MP4-12C Can-Am Edition Racing Concept på den anrika bilutställningen Pebble Beach Concours d’Elegance.  Med mycket kolfiber, en gigantisk vinge och 630 hästkrafter gjorde den  vanliga MP4-12C riktigt snabb. Nu har McLaren bekräftat planerna på en  mycket begränsad upplaga av bilen döpt till MP4-12C GT Can-Am Edition.

Den begränsade upplagan är en hyllning till Bruce McLaren och Denny Hulme som framgångsrikt tävlade med en rad McLaren-modeller i den berömda Can-Am-serien från 1966 till 1986. McLarens Andrew Kirkady förklarar:

– Namnet Can-Am har stor historisk betydelse för McLaren som varumärke, de tidiga tävlingsbilarna av Bruce McLaren och Denny Hulme var verkligen otroliga maskiner. Att kunna bygga denna begränsade upplaga av MP4-12C tycker jag är ett fantastiskt sätt att återuppliva ett strålande kapitel i företagets historia.

Produktionsbilen bygger likt konceptbilen på McLarens GT3-racer men bryter mot flera av FIA:s regler då bilen har 30 procent mer downforce än den godkända GT3-versionen. McLarens 3,8-liters V8 har blivit trimmad till 630 hästkrafter men tack vare bilens lättning hålls vikten nere på låga 1 200 kilo. Det ger ett vikt/effekt-förhållande på låga 1,9 kilo per hästkraft. Likt sina enklare syskon MP4-12C och MP4-12C Spyder bygger MP4-12C GT Can-Am Edition på samma kolfiberchassi men är även utrustad med bur, racestolar och sexpunktsbälte. Ratten är inspirerad av McLarens Formel 1-bilar och luftkonditionering är standard i den annars så sparsmakade interiören.

McLaren 12C GT Can-Am Edition kommer att byggas i högst 30 exemplar och kommer att kosta 375 000 pund. Bilen kommer att byggas i McLarens senaste fabrik i Woking och produktionen startar i mars 2013.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr