McLaren funderar på ”familjebil” men utesluter suv

McLaren är synonymt med två- och tresitsiga bilar, inte fyrsitsiga. Det kan dock bli en ändring på det inom kort.

Tvåsitsigt är det som gäller hos McLaren i dag. På 1990-talet hade de en spännande ”tresitsare” i form av McLaren F1. Den var inte speciellt familjevänlig, däremot var den världens snabbaste bil ett tag. Men kanske McLaren är på väg mot att bli mer familjeinriktade, dock utan att tappa sina sportiga gener.

För australiensisk media har McLarens kommunikationsdirektör, Duncan Forrester, berättat att de leker med tanken på att göra en fyrsitsig bil, kanske i stil med Porsche Panamera, som har fyra dörrar, eller Ferrari GTC4Lusso, som bara har två dörrar. Han poängterade dock att det ännu inte finns något konkret och att det råder kluvenhet till om det finns efterfrågan för en ”familje-McLaren”.

I dag har McLaren tre olika serier som de placerar sina modeller i – Sports Series, Super Series och Ultimate Series – den ena extremare än den andra. Vem vet, kanske vi i framtiden får se en fjärde serie vid namn Family Series?

Vad framtiden har att erbjuda bestämmer marknaden och produktionskapaciteten.

Världen har på senare tid blivit suv-galen. Alla ska ha en suv i modellprogrammet. Senaste tillskotten i klassen kommer från Maserati och Bentley med Levante respektive Bentayga och inom en inte allt för avlägsen framtid kommer Lamborghini med sin Urus och Rolls-Royce med sin Cullinan. Ska då McLaren också presentera en suv snart? Svaret är...

– Vi kommer inte att bygga en suv. Det kan jag direkt säga till dig, säger Duncan Forrester till Motoring.

På bilden ovan ses McLarens märkliga X-1 från 2012.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!