McLaren P1

McLaren P1 visar extrem insida

Vi står inför en spännande superbilsvår med lanseringar av både Ferrari F150 och McLaren P1. McLaren har hunnit längst med lanseringen och visar nu bilder på den extrema P1-interiören.

Trots att Ferrari F150 står i startblocken är McLaren självsäkra och beskriver kommande supersportbilen P1 som världens bästa bil för bana och gata. Således är interiören världens bästa bilinteriör och nu bjuder McLaren på de första bilderna och informationen om vad som finns på insidan av P1.

 Kupén är förstås byggd med föraren i fokus och designad för att efterlikna känslan av att sitta i cockpiten i ett stridsflygplan. Interiören ska kännas ljus och luftig och McLaren utlovar optimal sikt då vindrutan faktiskt är högre än vad den är bred.

 Bortsett från automatisk luftkonditionering, GPS-navigation och en rejäl stereoanläggning är P1 helt avskalad från onödiga detaljer, allt för att hålla vikten till ett minimum. Det är inte bara karosspanelerna och det så kallade MonoCage-chassit som är uppbyggt i kolfiber, det lätta och hårda materialet dominerar även inredningen och har inte ens fått någon skyddande klarlack. Genom att skala bort den ”onödiga” klarlacken har McLaren sparat 1,5 kilo.

 Stereoanläggningen torde vara mer eller mindre meningslös då det inte finns något ljudisolerande material i kupén, golvmattor kan beställas som extrautrustning men det handlar om extremt tunna och lätta mattor.

 Skalstolarna har i princip noll stoppning och tillverkas förstås i kolfiber. Vikten per stol är inte mer än 10,5 kilo. Stolsryggarna är fixerade med 28 graders vinkel men kan vinklas bakåt till 32 grader för att underlätta bankörning med hjälm. Höjden på förarstolen och passagerarstolen kan bara ställas in med verktyg. Utöver vanliga trepunktsbälten finns sexpunktsbälten som standard.

 McLaren P1 premiärvisas på bilsalongen i Genève i mars, då vi också får veta mer och de tekniska specifikationerna.

McLaren har tidigare påtalat att P1 ska bli den snabbaste supersportbilen runt Nürburgring.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!