McLaren ska visa 675LT i Genève

På bilsalongen i Genève kommer McLaren att visa upp en prestandaversion av 650S, ska vara den lättaste och snabbaste i modellflottan. Efter P1 det vill säga.
McLaren F1 GTR Longtail.

675LT placerar sig över både 650S, och den för Asien-marknaden unika 625C i modellflottan, liksom övriga modell indikerar modellnamnet hur många hästkrafter den har. Nämligen 675, som plockas ur samma dubbelturbomatade 3,8-liters V8 som sitter i övriga modeller. Utöver de extra hästkrafterna kommer 675LT även att ha en något annorlunda karossform, LT står nämligen för "Longtail" vilket för tankarna till legendariska F1 GTR Longtail. Luftintagen till motorn har en något annan utformning, aerodynamiken ska ha förbättrats och vikten minskats med omkring 100 kilo.

När bilsalongen i Genève går av stapeln i mars får vi kompletta uppgifter och McLaren 675LT kommer att börja säljas senare i år, endast som coupéversion.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!