McLaren visar upp Can-Am-racer

McLaren visar upp sin tungvrickare till bil McLaren MP4-12C Can-Am Edition Racing Concept på bilutställningen Pebble Beach Concours d’Elegance. Kolfiber, mer downforce och 630 hästkrafter ska göra bilen till ett banmonster.

Racingkonceptbilen bygger på McLarens GT3-racer, men till skillnad från den bilen har McLaren MP4-12C Can-Am Edition Racing Concept tagits fram för att vara ett så effektivt banmonster som möjligt, FIA:s regler för vad som ska gälla har man därmed lagt på hyllan. 

 Det har resulterat i en bil med 30 procent mer downforce än i GT3-utgåva, bland annat tack vare nya frontsplitters och en enorm bakvinge. Till den nya bilen har McLarens 3,8-liters V8 även fått lite extra mos till 630 hästkrafter medan vikten håller sig på 1 200 kilo.

 Ratten har hämtat inspiration från Lewis Hamiltons F1-bil och i inredningen hittar man en komplett störtbur och sexpunktsbälte.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet