Mer gas för Volkswagen Polo och Golf TGI

Extra tankar för gasdrivna Volkswagen Polo och Golf TGI förlänger räckvidden med sex respektive åtta mil.

Ökad kapacitet för gasdrivna Volkswagen Polo och Golf TGI förlänger räckvidden för modellerna med sex och åtta mil.

Volkswagen har uppdaterat TGI-versionerna av Polo och Golf som får en extra gastank vardera. 23 liter rymmer den hos Golf TGI som får en total gaskapacitet på 115 liter (17,3 kg) och en räckvidd på 42,2 mil enligt WLTP-cykeln – en förbättring med åtta mil jämfört med dagens version. Motorn mäter nu 1,5 liter mot tidigare 1,4 och effektuttaget höjs därmed från 110 till 130 hästkrafter.

Volkswagen Polo TGI testades i Teknikens Värld nummer 1/2019. Foto: Patrik Lindgren

Polos extratank mäter 16,5 liter och ökar kapaciteten till 91,5 liter (13,8 kg) och räckvidden är 36,8 mil enligt WLTP-cykeln, sex mil upp. Motorn är samma som tidigare, en enliters radtrea på 90 hästkrafter.

I vårt test av gasbilar i olika storleksklasser (Teknikens Värld nummer 1/2019) visade sig Polo vara en slö typ med en acceleration 0-100 km/h på 12,7 sekunder. Det hindrade dock inte bilen från att sluta på en delad andraplats, endast slagen av kusinen Seat Leon ST 1,4 TGI 110 med DSG-låda.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!