Mer Maserati – men i Abarth 500-tappning

Fiat-koncernens trimdivision Abarth har valt att göra en specialversion dedikerad till koncernkollegan Maserati, för att visa på de starka banden mellan märkena, som Abarth själva uttrycker det.

Nej, det är inte klubben för inbördes beundran som det handlar om, utan Fiat-koncernen. Hur som helst verkar Abarth vara väldigt stolta över att ingå i samma koncern som Maserati, därför väljer man att ta sin redan trimmade Fiat 500 Abarth, och göra om den till en hyllning till koncernkollegan – Abarth 695 Tributo Maserati.

Modellen, som bara ska tillverkas i en serie om 499 bilar, får samma 1,4-liters turboladdade motor som övriga 500 Abarth-serien, men med en effektuppgradering till 178 hästkrafter. Modellen är baserad på Abarth 500C, vilket innebär att en fällbart tygtak ingår i paketet. Övriga detaljer som ska skilja ut Tributo Maserati från mängden av Abarth 500:or är färgen, de 17 tum stora Maserati-inspirerade fälgarna (som också huserar större Bremo-bromsar), samt avgassystemet, kallat Record Monza, som ger hexagonformade ändrör – precis som på Maserati GranTurismo. Även stötdämningen ska ha fått sig en översyn.

Insidan är uppgraderad med beige läderklädsel, kolfiber-inlägg i instrumentpanelen, aluminiumpedaler, särskilda instrumentrundlar samt en två-tons läderinklädd ratt. 

Premiär för Fiat 500 Abarth 695 Tributo Maserati blir på bilsalongen Genève, förstås, precis som de flesta andra nya bilar som presenteras nu i dagarna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!