070702-mercedes-a-klass

Mercedes A-klass läggs ner

Rykten säger att Mercedes kommer att avsluta produktionen av sin populära A-klass. Mercedes viftar dock bort dessa rykten som felaktiga.

Mercedes A-klass debuterade 1998 och har sedan dess sålts i över 1,5 miljoner exemplar. 2011 kommer Mercedes modellprogram ses över och göras om och då är det tänkt att tredje generationen A-klass ska presenteras. Tanken är att den då ska utvecklas tillsammans med PSA/Peugeot-Citroën Group. Men enligt uppgifter till tyska tidningen WirtschaftsWoche så kommer inte A-klassen är få förnyat förtroende, utan produktionen läggs ner. Mercedes dementerar dock dessa uppgifter och säger att det är spekulationer.

Utan A-klassen i produktion skulle Mercedes i stället kunna koncentrera sig på europeiska säljsuccén B-klass. Nästa generation B-klass ska baseras på nyanlända C-klass, vilket kommer att ge ett sportigare chassi med bakhjulsdrift och motorer med högre prestanda.

Mercedes B-klass

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!