Foto: Mercedes

Mer kraft i ansiktslyfta Mercedes-AMG C 43 4Matic

Delvis ny design, men också upphottad motor. Här är ansiktslyfta Mercedes-AMG C 43 4Matic.

Prestandavarianterna av C-klass är enligt Mercedes själva märkets mest framgångsrika. Därför är det nu dags för en uppfräschning av C-klassens "svaga" AMG-variant, fyrhjulsdrivna Mercedes-AMG C 43 4Matic, som hunnit få några år på nacken.

Exteriört får faceliftade C 43 som sig bör en något uppdaterad design. Framtill har bland annat grillen numera två ribbor i matt silver istället för en, och den nedre delen av frontspoilern har gjorts om för bättre aerodynamik. Baktill har C 43 fått en liten spoiler på bakluckan (lackad i samma färg som övriga bilen), en ny diffuser och totalt fyra avgasrör.

Tycker man ändå att stylingen är för tam kan man välja till AMG-paketet som bland annat innebär en ännu aggressivare front och bredare sidokjolar.

Foto: Mercedes

Interiört går C 43 numera att få med ett helt digitalt mätarkluster på 12,3-tum som kan visa speciella AMG-menyer. Dessutom har ratten fått Touch Control-knappar. Vanliga inotainmentskärmen mäter 7-tum Mercedes-AMG C 43 4Matic som standard, men den som tycker det är för litet kan uppgradera till 10,25 tum.

Men faceliften innebär mer än bara estetiska uppdateringar.

Under huven i C 43 ruvar fortfarande en dubbelturbomatad V6 på 3,0 liter, kopplad till Mercedes niostegade automatlåda 9G-Tronic . Dock har effekten skruvats upp i V6:an, så numera utvecklar Mercedes-AMG C 43 4Matic 390 hästkrafter istället för 367. Vridmomenten ligger dock kvar på 520 Nm. Peaken nås mellan 2500-5000 rpm.

Prestandamässigt ligger både sedanen och kombin, trots effektökningen, kvar på samma tider som tidigare. Sedanen gör 0-100 km/h på 4,7 sekunder, medan kombin är en tiondel långsammare. Båda har en toppfart begränsad till 250km/h.

Bränsleförbrukningen anges till 9,1-9,4 liter/100 km och CO2-utsläppen till 209-214 gram/km (enligt NEDC-cykeln).

Faceliftade Mercedes-AMG C 43 4Matic visas på Genève-salongen som öppnar den här veckan.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer