Foto: press photo, do not use for advertising purposes

Mercedes-AMG C 63 S Coupé Edition 1 – lite mer av allt

En ny Mercedes-modell är synonymt med en tuffare och välutrustad Edition 1-version vid lanseringen. Det gäller alltså även Mercedes-AMG C 63 Coupé och C 63 S Coupé.

För bara två veckor sedan presenterade Mercedes AMG-versionen av nya C-klass Coupé. Nu visar man upp bilen i Edition 1-utförande, det vill säga den version som markerar modellens marknadslansering.

Mercedes-AMG C 63 Coupé Edition 1 finns tillgänglig med eller utan S på bakluckan. Motorn är densamma i båda, en fyraliters biturbo-V8. Utan den extra bokstaven ger den ifrån sig 476 hästkrafter och 650 newtonmeter, med den är siffrorna 510 hästkrafter och 700 newtonmeter. Accelerationen 0-100 km/h är 4,0 respektive 3,9 sekunder och toppfarten oavsett version är 250 km/h – om man nu inte gör tillvalet AMG Driver’s Package som flyttar nålen fram till 290 km/h.

Foto: press photo, do not use for advertising purposes

Två olika Edition 1-utföranden har Mercedes plockat fram. Det första är enbart för den starkare S-modellen och innebär mattgrå lack med gul dekalering på huven, taket, bakluckan, ovanför dörrtrösklarna och ytterbackspeglarna. De 19 tum höga fälgarna fram och 20 tum höga bak, med 255-däck fram och 285-däck bak, pryds av en gul fälgkant.
Färgschemat är hämtat från Mercedes nya DTM-bil, C 63 DTM, som har premiär på bilsalongen i Frankfurt.
Detta lite exklusivare Edition 1-utförande innehåller dessutom kolfiberkeramiska bromsar som klarar hårdare körning under längre stunder att mattas likt konventionella stålskivor.

Foto: press photo, do not use for advertising purposes

Det andra utförandet är mer sansat. Det går att kombinera till båda modellerna, det vill säga med eller utan S, samt med alla tillgänglig karossfärger. Här är dekaleringen i mindre uppseendeväckande mattgrått och fälgarna har en annan design.

AMG Aerodynamics Package och AMG Night Package ingår i båda Edition 1-modellvarianterna. Det innebär bland annat andra kromribbor i grillen, högglanspolerad detaljer i svart, speciell diffusor och bakvinge.

Interiört innebär Edition 1 AMG Performance-sportstolar i Nappa-läder, speciella mönster och kontrasterande sömmar, gula färgklickar lite varstans och flatbottnad sportratt klädd i mikrofiber.

Foto: press photo, do not use for advertising purposes
Foto: press photo, do not use for advertising purposes
Foto: press photo, do not use for advertising purposes

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!