Mercedes-AMG S 63 Coupé Black Edition har tusen hästar

Tyska trimfirman Mansory brädar nu sina inhemska konkurrenter Brabus. Med sin tusenhästarversion av Mercedes-AMG S 63 Coupé har en ny nivå nåtts.

Trimfirmorna som sätter klorna i Mercedes prestandamodeller är inne i ett stim där det gäller att leverera fler hästkrafter än de andra. För ett tag sedan presenterade välkända Brabus sin 850 6,0 Biturbo, en Mercedes-AMG S 63 Coupé 4Matic med hela 850 hästkrafter som gör 0-100 km/h på 3,5 sekunder. Det kan jämföras med originalbilens 585 hästkrafter och 0-100 km/h på 3,9 sekunder.

Men nu får Brabus se sig brädade av inte riktigt lika välkända Mansory, även det en tysk trimfirma. Med sig till Frankfurtsalongen nästa vecka tar de nämligen med sig Mercedes-AMG S 63 Coupé Black Edition, ett namn som anspelar på Mercedes egen prestandamodellserie Black Series.

Mansory lyckas nämligen klämma ytterligare 415 hästkrafter ur Mercedes AMG-V8 på 4,4 liter. Totalt 1 000 hästkrafter med andra ord. Exakt vad de har gjort med motorn känner vi inte till, men effekthöjningen är av samma typ som finns i Mansorys S 63 AMG. Det innebär alltså att toppeffekten ackompanjeras av ett maxvrid på 1 400 newtonmeter, elektroniskt begränsad för att bilen ska hålla.

Precis som på deras fyrdörrarssedan avverkas 0-100 km/h på 3,2 sekunder, 0,7 sekunder snabbare än originalbilen och 0,3 sekunder snabbare än Brabus variant.

Utöver monsteruppgraderingen under huven har Mansory smackat på ett bodykit som till stora delar är i kolfiber, gett huven två luftintag, fäst en stor vinge på bakluckan och monterat 22-tumshjul.

Insidan sägs matcha utsidan, även om de i dagsläget inte visar den på bild.

Sex Mansory Mercedes-AMG S 63 Coupé Black Edition ska tillverkas. Prislapp okänd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!