Mercedes-AMG slutar med bakhjulsdrift

Bakhjulsdrift är synonymt med sportbilar, men Mercedes-AMG tänker gå ifrån det klassiska konceptet med drivning bak.

AMG-chefen Tobias Moers har pratat om drivande hjul med Autocar. Han avslöjade då att fyrhjulsdrift blir standard på nästa generation AMG-bilar. Enligt Moers är det inte AMG:s egna påhitt utan kundernas, de flesta kunder väljer helt enkelt fyrhjulsdrift.

– På den tiden vi hade en E-klass AMG med bakhjulsdrift och som tillval fyrhjulsdrift, då valde över 90 procent fyrhjulsdrift, säger Tobias Moers till den brittiska biltidningen samtidigt som han påpekar att nya E 63 har både bak- och fyrhjulsdrift.

Gällande AMG:s flaggskeppsmodell AMG GT är det samma där. Han menar att när han pratar med AMG GT-kunder så frågar de alltid om fyrhjulsdrift.

Han ser också en konkurrensnackdel för AMG.

– I exempelvis München frågar människorna alltid, alltid om fyrhjulsdrift. Jag tror det beror på säkerhet och stabilitet, säger han.

I intervjun passade han även på att bekräfta tidigare uppgifter om att Mercedes-AMG kommer att fokusera på hybridteknik och sluta med V12-motorer.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!