Mercedes-AMG Projcect ONE.

Mercedes-AMG:s "Project ONE" kommer i september

Den nya supersportbilen från Mercedes-AMG, Project ONE, kommer att dela mycket teknik med företagets F1-bil – och premiär blir det i Frankfurt i september.

Att Mercedes-AMG håller på att utveckla en extrem supersportbil vet vi sedan tidigare. Vad vi inte visste var när bilen, som kallas Project ONE, skulle presenteras. Men nu är det klart – det blir premiärvisning på bilsalongen i Frankfurt i september i år. Det säger Mercedes-AMG-chefen Tobias Moers till Motor1.

Vidare bekräftar Moers att Project ONE kommer att ta med sig stora delar av Mercedes F1-teknik ut på gatan. Drivlinan kommer till stor del att vara den samma som i tillverkarens tävlingsbil W07 Hybrid. Ja, det innebär alltså 1,6-liters V6:an kombinerat med elmotorer och omkring 1000 hästkrafter. Den enda egentliga skillnaden, säger Moers, kommer vara en mer civiliserad tomgångs-nivå än tävlingsbilens, som varvar 4000 varv/min på tomgång. Men det ska inte påverka varvtalsstoppet, som fortfarande ska vara en bra bit över 10 000 varv/min.

Moers säger att Project One "troligtvis blir den mest fascinerande tvåsitsiga bil som någonsin kommer att nå gatan". De första leveranserna beräknas starta 2019.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!