Mercedes A-klass interiör Foto: press photo, do not use for advertising purposes

Mercedes avslöjar interiören i nya A-klass

Så här ett par veckor innan världspremiären av nya A-klass har Mercedes valt att berätta om och visa lite av interiören. Det är mycket fokus på vad man kan göra med sin iPhone i bilen.

 På bilderna ser vi att instrumentbrädan är klart retroinspirerad på ungefär samma sätt som i nya B-klass och nya SL. Runda ventilationsutblås och en i övrigt ganska ren mittkonsol utan virrvarr av knappar. Mittkonsolen kröns av en iPad-liknande skärm som är COMAND-systemets centrala enhet. Till systemet kan man koppla sin iPhone och i stort sett få tillgång till allt som mobiltelefonen kan göra. Facebook, Twitter, appar och Siri, Apples röststyrningsprogramvara. Mercedes lyfter fram att de är första biltillverkaren att utnyttja Siri i en bil.

 Allt detta och mycket annat kan man göra medan telefonen ligger i exempelvis handskfacket, allt styrs med rösten och bilens kontroller.

 Om knappt två veckor är det världspremiär för nya Mercedes A-klass. Då får vi all övrig information och bilder.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!