100401-merca-c-klass-coupe Foto: press foto, do not use for advertising purposes

Mercedes bekräftar C-klass Coupé

Nästa år ansluter en fjärde modellvariant till C-klassen. Mercedes bekräftar nu att en coupéversion av C-klassen kommer nästa år och att den ska heta C-klass Coupé.

Mercedes-fabriken i Bremen får mycket att göra nästa år. Mercedes meddelar nu att Bremen-fabriken ska bygga en till variant av C-klassen. På sin enda produktionslina sätter Bremen redan i dag ihop C-klass Sedan, C-klass kombi och lillsuven GLK. Nästa år tillkommer C-klass Coupé.

C-klass Coupé ersätter nuvarande CLC. Att coupén ska byta namn till C-klass Coupé var väntad med tanke på storebroderns namnbyte från CLK till E-klass Coupé. Medan både CLC och gamla CLK begåvades med design som avvek kraftigt från basmodellerna ska nya C-klass Coupé bli mer lik vanliga C-klass, det vill säga samma förhållande som gäller mellan E-klass Sedan och E-klass Coupé. En källa till brittiska Autocar avslöjar, till alla cabrioletälskares förtret, att det inte finns några planer på en cabrioletversion.

C-klass Coupé väntas dock inte bli någon långlivad bil. Utvecklingen av nästa generation C-klass, den fjärde, är redan på gång hos Mercedes i Stuttgart och coupéversionen lär inte finnas på marknaden i mer än fyra år. C-klass ersätts då av en ny generation med kurviga linjer i samma anda som konceptbilen F 800 Style.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!