101017-c63amg concept 358

Mercedes C 63 AMG Concept 358

I fredags öppnande den internationella bilsalongen i Australien och några av våra europeiska bilmärken finns representerade där. Mercedes är en av dessa och de väljer bland annat att visa upp en orange C 63 AMG med extra hästar under huven.

Vad sägs om en skrikigt orange Mercedes C 63 AMG? Det är i alla fall vad du får se om du besöker bilsalongen i Sydney denna vecka. Egentligen är det inte mycket mer än en vanlig C 63 AMG i färgen Pearl Orange, med svarta 19-tumsfälgar och AMG Performance Plus-paket. Men så är där ytterligare en liten detalj som skiljer bilen från en vanlig C 63 AMG, nämligen effekten. Den är uppskruvad till 487 hästkrafter vilket är 30 mer än i originalet. Exakt hur de har åstadkommit effekthöjningen avslöjar inte Mercedes i sitt pressmaterial. 0-100-tiden har kapats med en tiondel till 4,4 sekunder. Bilen har döpts till Concept 358, där siffran står för effekten i kilowatt.

En SLS AMG visas också upp ”down under”. Den är tänkt att bli en samlarbil med sin speciella Night Black-kulor med röda detaljer. Det röda går igenom även på insidan.

Anledningen till att Mercedes visar upp specialversioner av två AMG-modeller i just Australien är enkel. AMG:s prestandabilar är väldigt populära på den stora kontinenten. Faktum är att Australien är femte största AMG-marknaden i världen.

De båda bilarna har dessutom tagits fram med hjälp av Mercedes australiensiska division.

Test och provkörningar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!