Mercedes C-klass Cabriolet kommer till Genève – första skissen

Det blir cabriolet-tätt i Mercedes-montern på bilsalongen i Genève. Nu får vi se första skissen på nya Mercedes C-klass i cabrioletutförande.

Att nya Mercedes C-klass kommer i cabrioletuförande är inte särskilt förvånande, med tanke på att vi redan i fjol fick se modellen i coupétappning. På bilsalongen i Genève nästa månad kommer den officiella premiären, men redan nu får vi en första skiss på bilen – och om vi ska tro formerna på C-klass Coupé så är det en riktigt linjeskön cabriolet vi har att vänta.

Under skalet får vi förmodligen se motorer vi redan känner igen, med start i den turbomatade tvålitersfyran C300 på 245 hästkrafter. Senare ryktas även en AMG-version komma. Troligen blir det ett fällbart tygtak som C-klass Cabriolet förses med, prekonkurrenten BMW 4-serie Cab.

Försäljningsstart för C-klass Cab blir i höst, och vid premiären på Genèvesalongen kommer den även få sällskap i cabriolethörnan av redan visade SL och SLC liksom värsting-vagnen Mercedes-AMG S65 Cabriolet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!