Nya Mercedes C-klass Coupé – tre snabba från provkörningen

Nu är han ute och flänger igen. Erik Wedberg har åkt till Malaga för att provköra nya Mercedes C-klass Coupé. Är den lika stilig i verkligheten som på bild?

Hej Erik, nya C-klassen ser väldigt bra ut på bild, gör den det i verkligheten också?

– Ja det tycker jag nog. Jämfört med gamla C-klass Coupé har den nya bilen fått mer egna former. Föregångaren ser ut mest som en hoptryckt sedan men den nya bilen är verkligen en coupé. Bakifrån ser den ut nästan som S-klass Coupé, framifrån som en C-klass Sedan.

Märks det några skillnader på vägen?

– Det känns förstås väldigt mycket som en C-klass, det är ju precis vad det är också. Jag har inte hunnit bena ut exakt varför men coupén känns lite tystare och bekvämare än sedanen och kombin, kanske beror på mindre vindbrus. Med luftfjädringen i Comfort-läge kan man åka hur långt som helst.

Hur ser priserna ut?

– Bensinmodellen C 180 Coupé med 156 hk är billigast med 345 900 kronor i grundpris. Minsta dieselmodellen heter C 220 d Coupé och börjar på 374 900 kronor. Jämförelsen haltar lite eftersom motorerna inte är helt lika men värsta konkurrenten BMW tar 356 000 kronor för 420i Coupé och 369 200 kronor för 418d Coupé.

– Första dagen på provkörningen kryddades inte bara av att vi fick köra några varv med Mercedes–AMG C 63 Coupé på Ascari-banan utan även av att jag fick en första skymt av Bentleys lyxsuv Bentayga. Bentley verkar vara här i trakterna runt Malaga för att ta reklambilder på Bentayga. Den är stor! Och Prålig!

Hela provkörningen av nya Mercedes C-klass Coupé läser du i kommande nummer av Teknikens Värld. Missa inte det!

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!