Mercedes C-klass facelift officiell

Ny teknik och ny grill, men uppdaterade C-klass kommer nog inte att bli Mercedes stjärna i montern under årets Genèvesalong. Här är i alla fall de uppfriskande nyheterna hos storsäljaren.

Dagens Mercedes C-klass har hängt med sedan 2014 och nu är det dags för en uppdatering av sedanen (W205) och kombin (S205). Men knappast på grund av dalande försäljningssiffror, C-klass är nämligen märkets bäst säljande modell med över 415 000 sålda exemplar förra året.

Utvändigt märks en ny front där grillen har fler ribbor och gapet i stötfångaren har öppnats upp medan formen på strålkastarna känns igen även om Mercedes Multibeam LED (med 84 lampor) och Ultra Range-teknik nu finns tillgängliga för modellserien. Baktill handlar det blott om uppdaterade ljuskällor.

Utgående och kommande C-klass, här är skilnaderna framtill.

Nytt för i år är att utrustningsgraden AMG Line har ”diamantgrillen” från AMG-bilarna. Invändigt har utrustningsgraden nu även kulören Saddle Brown tillgänglig medan C-klass som helhet får den nya färgkombon Magma Grey/Black i utbudet.

Inne i bilen är det mesta sig likt men C-klass har nu samma displaybaserade förarmiljö känd från S-klass (om än med en annan implementering) och med det en multifunktionsratt med touchfunktion. Infotainmentsystemet kan manövreras från denna eller via röststyrning.

Här blandas välkänd C-klassmiljö med displayorienterad förarmiljö från S-klass.

C-klass kommer nu också med märkets senaste förarassisterande system och omfattar bland annat semiautonom körning, aktiv fil- och styrassistans.

Nytt för C-klass är även Energizing Comfort Control från S-klass, hur vår Mikeal Stjerna upplever systemet kan du läsa här.

Uppdaterade C-klass gör fysisk debut under kommande Genèvesalong där den delar monter med nya A-klass, nya G-klass, fyrdörrarscoupén Mercedes-AMG GT Coupé och uppdaterade Mercedes-Maybach S-klass.

Presskonferensen startar den 6 mars klockan 12.30, då lär vi få mer kött på benen tekniskt sett – i dag berättar man bara att C-klass kommer med bensin- och dieselmotorer samt som laddhybrid.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer