Mercedes CLA 45 AMG

Mercedes CLA 45 AMG avslöjad – många bilder

Mercedes har svårt att hålla i sina bilder. Än en gång har en handfull läckt ut i förväg, denna gång på heta Mercedes CLA 45 AMG som får samma maskin på 360 hästkrafter som lillbusen A 45 AMG.

På bilsalongen i Detroit i januari hade Mercedes full show kring sin nya, lilla ärta kallad CLA, en fyrdörrarscoupé à la CLS men i mindre format. På bilsalongen i Genève denna månad var det dags för nya A-klass att för första gången bekänna färg som AMG-version. Mercedes A 45 AMG, en vildsint liten rackare med fyrhjulsdrift och turbomatad radfyra på två liter på 360 hästkrafter och 450 newtonmeter.

 Nästa vecka drar ytterligare en bilsalong igång, nämligen den i New York. Där ska Mercedes för första gången visa upp CLA 45 AMG, men redan nu kan vi njuta av bilen på bild eftersom dessa läckte ut via en rysk bilsajt i kväll. Ryska och tjeckiska bilsajter kan inte stå högt i kurs hos biltillverkarna då de ideligen läcker ut nya bilar i förtid.

 Mercedes CLA 45 AMG får samma drivlina som A 45 AMG, alltså den tvålitersmaskin som pumpar ur sig 360 hästkrafter. Detta har Mercedes tidigare bekräftat. Till skillnad från de flesta andra AMG-modeller har CLA 45 AMG, precis som A 45 AMG, fyrhjulsdrift, eller 4Matic som herrarna i Stuttgart vill att man kallar det. Det gör gott för accelerationen 0-100 km/h som lär ligga på 4,6 sekunder plus/minus en tiondel, om vi tar A 45 AMG som utgångspunkt.

 En dubbelkopplad låda med sju växlar och paddelväxling står för kraftövermatningen från motor till drivhjulen. Ett AMG-sportavgassystem står för ljudkulissen.

 Hjulen på CLA 45 AMG ser ut att vara desamma som hos A 45 AMG vilket i så fall betyder 19 tum med 235/35-däck. Med största sannolikhet kommer Mercedes under första försäljningsåret att släppa en Edition 1-version som innehåller lite extra godsaker.

 Nästa vecka, senast, har vi all officiell information. Stay tuned!

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!