080110-mercedes-clc-coupe

Mercedes CLC gör catwalk-debut

Snart kommer avlösaren till nuvarande Mercedes C-klass Sportcoupé. Nya CLC ska attrahera den yngre skaran människor med direkt styrning och ny motor med 184 hästkrafter.

Mellan den 27 och 31 januari är det Mercedes-Benz Fashion Week Berlin. Som ett litet smakprov på debutanten där har Mercedes släppt några bilder på CLC som ska ta vid där nuvarande C-klass Sportcoupé avslutar. Trots en helt ny modellbeteckning är bilen i sig inte speciellt ny då den till stora delar grundar sig på nuvarande Sportcoupé. Förutom ett nytt utseende, då främst i fronten, för att knyta an till nya C-klass är andra nyheter förbättrad styrning med mer direkt känsla, ett nytt modernt infotainment-system med bland annat navigation och färgdisplay. Den fyrcylindriga motorn på 1,8 liter har fått nya friska hästar, 184 hästkrafter totalt. Samtidigt har bensinförbrukningen sänkts med 10,8 procent.

Bilen på bilderna är utrustad med ett sportpaket som innebär bland annat 18-tums lättmetallfälgar, sänkt sportchassi och strålkastare med svarta detaljer på insatserna.

Senare under våren är det tänkt att nya Mercedes CLC ska lanseras.

För den som har svårt att fokusera på bilen på bilderna på grund av andra iögonfallande detaljer, så kan vi avslöja att modellen heter Eva Padberg.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!