Mercedes CLS 63 AMG Shooting Brake

Mercedes CLS 63 AMG Shooting Brake är här

Bara dagar efter den officiella presentationen av lyxkombin CLS Shooting Brake smyger nu AMG-versionen fram. Här har du Mercedes CLS 63 AMG Shooting Brake som lockar med upp till 557 hästkrafter.

CLS 63 AMG Shooting Brake, prestandaversionen av CLS Shooting Brake som hade Internet-premiär senaste helgen, har nu presenterats av Mercedes. Dock inte den vanliga vägen via märkets pressajt utan via mercedes-benz.de där man lagt upp tekniska data för bilen samt lite information och några små bilder.

 På bilderna ser vi det typiska AMG-utseendet med grövre front och bredare LED-stripes, breddade skärmar, svarta ytterbackspeglar, större hjul samt en biffig diffusor med tillhörande fyra kvadratiska ändrör.

 Under huven sitter, precis som vi redan misstänkt, V8-motorn med dubbelturbo på 5,5 liter. Den ger 525 hästkrafter och 700 newtonmeter men kan masseras upp till 557 hästkrafter och 800 newtonmeter för den köpare som gör tillvalet AMG Performance Package.

 Motorn är kopplad till dubbelkopplingslådan AMG Speedshift MCT som med sin sju växlar kan växla upp eller ned på 100 millisekunder.

 0-100 km/h går på snabba 4,4 sekunder om bilen inte har AMG Performance Package. Toppfarten, som är begränsad, ligger på 250 km/h.

 Förbrukningen anges till 1,01 liter per mil och utsläppet till 235 gram per kilometer. Det är ärligt talat rätt bra siffror för en nästan fem meter lång kombi med V8 på över 500 hästkrafter.

 Mer fakta och fler bilder så fort Mercedes skickar ut mer godis den officiella vägen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr