100818-mercedes-cls

Mercedes CLS läcker ut i förtid

I oktober är det premiärdags i Paris men redan nu får vi, tack vare en läckt broschyr, se nya Mercedes CLS i helfigur. Designen hämtas från konceptbilen CLS Shooting Break medan tekniken kommer från E-klass.

 Det är knappast första gången det händer. Mercedes hade tänkt att den nya generationen CLS skulle premiärvisas med pompa och ståts på bilsalongen i Paris i början av oktober. Så kommer det också att bli, det enda kruxet är att alla redan kommer att ha sett bilen. Mercedes-sajten mercedes-benz-passion.com har nämligen fått tag i en broschyr som visar nya CLS.

Bilen som syns på broschyrbilderna är som väntat väldigt lik konceptbilen CLS Shooting Break från Pekingsalongen tidigare i år. Den svepande taklinjen som börjar redan framme vid strålkastarna och slutar först vid baklamporna känner vi igen från gamla CLS men formspråket i övrigt är inspirerat av senaste generationen E-klass. Linjerna är kantigare en tidigare och grillen är mer upprättstående och aggressiv. Inne i kupén ser vi att CLS är närmast identisk med CLS Shooting Break, även om bilderna är aningen mörka kan vi se den nya ratten, instrumentbrädan och mittkonsolen som fortsätter ända bak till de två fåtöljerna i baksätet.

Enligt mercedes-benz-passion.com ska nya CLS börja säljas redan i januari nästa år med följande motoralternativ:

CLS 250 CDI (204 hk / 500 Nm) 

CLS 350 CDI (265 hk / 620 Nm) 

CLS 350 CDI 4Matic (265 hk / 620 Nm)

CLS 350 CGI (306 hk / 370 Nm) 

CLS 500 BE (435 hk / 700 Nm) 

CLS 500 BE 4matic (435 hk / 700 Nm)

CLS 63 AMG (544 hk / 800 Nm)

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!