101109-mb-cls-shooting-brake

Mercedes CLS Shooting Brake godkänd för produktion

Som väntat kan Mercedes inte hålla sig från att sätta konceptbilen CLS Shooting Brake i produktion. 2012 startar serieproduktionen av CLS med kombipåhäng.

I våras visade Mercedes sin konceptbil CLS Shooting Brake. Nya CLS! tänkte alla då och visst visade det sig att konceptbilen var i stort sett identisk med nya generationen CLS som lanserades i somras. Konceptbilen och produktionsbilen skiljde sig dock på en punkt, CLS som finns att köpa nu har en vanlig sedanbaklucka medan konceptbilen CLS Shooting Brake hade en kombibakdel. Mercedes har nu, inte helt oväntat, bestämt sig för att CLS Shooting Brake ska sättas i produktion.

Serieproduktionen av CLS Shooting Brake ska starta 2012 i Mercedes-fabriken i Sindelfingen. Den stora Sindelfingen-fabriken blir därmed än mer mångfacetterad. I dagsläget tillverkas så vitt skilda modeller som C-klass Sedan, E-klass Sedan och Kombi, CLS, CL samt Maybach-modellerna i Sindelfingen. Från och med 2014 ska även nya generationen SL tillverkas där.

Mercedes nämner aldrig ordet kombi när de beskriver CLS Shooting Brake. De säger hela tiden att det är en stilig coupé med lång motorhuv, smala fönster men med det extra plus som utgörs av den praktiska bakluckan och de fyra dörrarna. 

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!