090604-mercedessportkombi

Mercedes ConceptFASCINATION kan bli verklighet

På Parissalongen förra året fick vi smakprov på nya Mercedes E-klass i form av ConceptFASCINATION – en sportig tredörrarskombi, eller shooting brake som det populärt kallas. Nu kan den bli verklighet.

Nya Mercedes E-klass är tänkt att finnas i fyra olika modellversioner – sedan, kombi, coupé och cabriolet. Sedan- och coupémodellerna är redan lanserade medan kombin ska visas upp på Frankfurtsalongen i september. Cabrioleten kommer något senare.

Men det kan vara aktuellt med en femte modellversion, i alla fall om man får tro på brittiska Auto Express källor som klämt fram information om att det shooting brake-koncept som visades på Parissalongen i höstas kan bli verklighet om två år.

Enligt uppgifterna hoppas Mercedes att denna sportiga tredörrarskombi kan gå samma succéfyllda väg som ”fyradörrarscoupén” CLS som lanserades 2004.

Under huven blir det samma motorer som E-klass Coupé har bestyckats med, det vill säga två dieselmotorer (CDI) samt tre bensinmotorer (CGI). Radfyrorna och V6-motorerna är av så kallad BlueEFFICIENCY-typ. Värstingen i gänget blir E500 med sin V8-maskin på 388 hästkrafter, om vi bortser från en eventuell AMG-version. De fyrcylindriga motorerna sägs få start/stopp-teknik.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!