080911-ConceptFASCINATION

Mercedes ConceptFASCINATION – smygtitt på nästa E-klass

På Parissalongen nästa månad ska Mercedes visa upp bilen med det fascinerande namnet ConceptFASCINATION. Shooting break-konceptet är en förhandsvisning av hur nästa E-klass delvis kommer att se ut. Under huven ruvar en snål BlueTEC-motor. Förutom bilder finns bilen nu också på film.

Många går och väntar på nästa E-klass från Mercedes. Ingen vet egentligen hur den kommer att se ut. Spionbilderna hittills har inte varit så värst avslöjande eller speciellt lockande. Men från och med i dag kan vi för första gången ana hur nästa generation E-klass (och E-klass coupé) kommer att se ut i stora drag eftersom Stuttgartfirman släppt lös sin senaste konceptbil ConceptFASCINATION som ska visas i Paris med början den 4 oktober.

ConceptFASCINATION är något så ovanligt som en shooting break, det vill säga en större kombi med tre dörrar och coupéinfluenser (lägg märke till avsaknaden av B- och C-stolpe). Hur som helst så är denna konceptbil baserad till stora delar på samma arkitektur som kommande E-klass. Först och främst är det fronten som ska ge oss en vink om vad vi tidigare sett gömmas under maskeringen på bilarna i spionbilderna. De helt nydesignade strålkastarna innehåller fiberoptik på konceptbilen. Om denna tekniska lösning går vidare till en produktionsklar E-klass är osäkert, men intressant låter det verkligen.

Även om det är tveksamt så kan man hoppas att baken på ConceptFASCINATION med de karaktäristiska LED-lamporna också ger oss en vink av hur E-klass kombi kan komma att se ut bakifrån.

Inuti bilen är det fyra separata säten som gäller. Mellan dessa löper en förlängning av mittkonsolen som förmodligen innehåller allehanda teknisk utrustning för tv-tittande, musiklyssnade eller liknande. Tar man klivet bak till bagageutrymmet finner man en golvyta av trä och aluminium som mäter en hel kvadratmeter. På vänster respektive höger sida finns uppfällbara mindre ytor som kan fällas upp. Där under hittar man kikare och digitalkamera. Som gjort för en dag på racingbanan uttrycker Mercedes det. De centrala delarna av lastgolvet består dessutom av en rökfärgad glasskiva som fungerar som bord när man trycker på touch-knappen för uppfällning. Där under gömmer sig dessutom en humidor (cigarrlåda) och ett kylutrymme för att alltid ha champagnen redo, perfekt tempererad.

Motorn i ConceptFASCINATION är en snål och kraftfull BlueTEC-diesel på 2,2 liter fördelade över fyra cylindrar. Den 204 hästkrafter starka maskinen ska börja tillverkas i höst och kommer att dyka upp i C250 CDI BlueEFFICIENCY.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!