Foto: press photo, do not use for advertising purposes

Mercedes E 63 AMG – första bilden

Snart får vi veta precis allt om nya Mercedes E 63 AMG men i väntan på att bilen blir officiell kommer här den första bilden. Det här är fronten du ska akta dig för när du ligger i vänsterfilen på autobahn.

Det är bråda dagar för Mercedes nu när hela E-klassen ansiktslyfts. Hittills har vi fått se sedanen, kombin, cabrioleten och coupén i det nya utförandet och kvar återstår alltså bara AMG-modellen. Kanske kommer ni ihåg att det var just E 63 AMG som dök upp på den första spionbilden av nya E-klass i början av december men nu har Mercedes släppt den första officiella bilden.

 E 63 AMG får som synes en egen front med stora luftintag i stötfångaren och en grill med endast en tvärgående ribba. Alla fyra hjulhus är försiktigt breddade. Vi har tidigare fått veta att nya AMG-modellen blir ruskigt snabb med sina 558 hästkrafter och 720 newtonmeter ur samma dubbelturbomatade 5,5-litersåtta som förut. 0-100 km/h ska nu gå på 3,5 sekunder. Den stora nyheten är att E 63 AMG för första gången ska gå att få med fyrhjulsdrift. Tro dock inte att det är samma 4Matic-system som till vanliga E-klass. Grundkonstruktionen är visserligen den samma men AMG-divisionen har modifierat systemet kraftigt för att det ska passa den starka motorn. Medan ett vanligt 4Matic-system fördelar kraften 45/55 mellan fram och bakaxel skickar AMG-versionen endast 33 procent av kraften till framhjulen. Och så är det konstant, till skillnad från ett vanligt 4Matic som kan variera kraften från 30/70 till 70/30.

 Mer information och fler bilder kommer inom kort.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!