Sedanmodell ingår i Mercedes EQ-planer

En elektrisk sedanmodell ingår i planerna för Mercedes EQ-varumärke. Men det är inte frågan om en elektrifierad C-klass vilket det tidigare ryktats om. Mercedes ska istället ta fram en helt egen sedanmodell till EQ-serien.

OBS bilden visar Mercedes EQ A Concept

Uppgifterna kommer från brittiska Autocar som pratat med Mercedes chefsingenjör Christian Frueh.

Frueh bekräftar att en renodlad elektrisk sedan i C-klassens storlek är på gång men att det är frågan om en bil med en helt annan, egen, design.

Någon el-C-klass finns i nuläget inte i planerna, däremot satsar man som bekant på laddhybrid- och mildhybridalternativ till mellanklassbilen. På senaste Genève-salongen visade man upp både C- och E-klass som laddhybrider med kombinationen el och diesel.

Mercedes kommande ”elsedan” ska lanseras år 2022 och kommer liksom alla andra bilar i EQ-serien att byggas på märkets MEA-plattform (Modular Electric Architecture). Vad modellnamnet blir är dock lite av en gåta eftersom EQ C redan är taget av EQ-seriens lilla suv. Sedan tidigare är även EQ A upptaget, öronmärkt för EQ-seriens halvkombi i ungefär samma storleksklass som vanliga A-klass.

Mercedes har som mål att släppa tio modeller under EQ-varumärket fram till och med 2025.

Först ut under EQ-namnet blir suven EQ C som ska komma ut på vägarna redan nästa år.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!