Foto: press photo, do not use for advertising purposes

Mercedes firar F1-vinst med specialversion

Mercedes firar sin Formel 1-vinst med en specialversion av lilla vråltrimmade A-klass.

Mercedes-AMG A 45 4Matic ska lanseras i en specialversion för att fira märkets Formel 1-vinst. Bilen har fått en färgsättning som efterliknar den på F1-bilarna, som kompletteras av större frontspoiler och 19-tumsfärlgar med en petroleumgrön ytterkant.

Som standard ingår bland annat eljusterbara sportstolar i läder och en sportratt med petroleumgrön kontrastsöm, något som även syns på dörrsidor och instrumentpanel.

Utöver de få utseendemässiga förändringarna är det dock inget som utmärker specialversionen. Kraft levereras av samma fyrcylindriga 2,0-litersmaskin som tidigare vilket betyder 381 hästkrafter och 475 newtonmeter. Kraft som skickas via en sjustegad dubbelkopplingslåda till alla fyra hjul.

Mercedes-AMG A 45 4Matic World Champion Edition kommer att börja säljas i januari, men något svenskt pris är ännu inte fastställt. I Tyskland kommer den att kosta drygt 65 000 euro, helt galet dyrt för en Mercedes A-klass även fast den har fått AMG-behandling.

Alltså 14 000 euro mer än vanliga AMG A 45 4Matic.

Foto: press photo, do not use for advertising purposes
Foto: press photo, do not use for advertising purposes
Foto: press photo, do not use for advertising purposes

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!