Mercedes G 63 AMG – första bilderna

För bara en dryg vecka visade Mercedes upp nya, uppdaterade Geländewagen. Då meddelades det om AMG-versionerna men några bilder fick vi inte se. Här kommer de i stället!

Även om man inte skulle vara förtjust i suvar och bilar som kanske gör sig bäst i skog och mark så finns det några av den typen som man ändå inte kan låta bli att snegla på när de dundrar förbi. En av dessa är Mercedes G-klass (två andra är Land Rover Defender och Toyota Land Cruiser) som i förra veckan presenterades i ansiktslyft utförande.

 Vad Mercedes inte visade oss då var AMG-versionerna G 63 AMG och G 65 AMG. I dag får vi ta del av den ”klenare” halvan, nämligen G 63 AMG som ur sin 5,5-liters V8 pressar ur sig 544 hästkrafter med hjälp av biturboteknik. G 65 AMG får nästan 100 hästar fler hämtade ur en V12-motor, men det kan du läsa om i andra artiklar (se länkar nedan).

 Motorn, som är densamma som i bland annat SL 63 AMG, har en vridmomentstopp på 760 newtonmeter som levereras mellan 2000 och 5000 r/min. Motorkraften når en sjustegad automatlåda och så vidare till alla fyra hjulen.

 Hur snabb G 63 AMG är vet vi inte eftersom Mercedes ännu inte berättat det för oss. Vi får sannolikt reda på det i samband med världspremiären i Peking nästa vecka. Däremot har de meddelat att förbrukningen vid blandad körning ligger på 1,38 liter per mil.

 Vad säger du om utseendet? Att det är en AMG-version går inte att ta miste på. Spana in luftintagen i det som på vanliga modellversionen kallas stötfångare. Notera även avgaspiporna som sticker ut framför bakre hjulhuset.Sportigt värre, trots att det är en skogsmulle vi tittar på.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!