Mercedes Vito E-Cell

Mercedes ger upp satsning på eldrivna transportbilar

För några år sedan blev Mercedes först med att tillverka en eldriven skåpbil i form av Vito E-Cell. Nu ger man upp satsningen på elskåp på grund av obefintlig efterfrågan.

Mercedes har presenterat en rejäl uppställning av elbilar under de senaste åren, allt från praktiska B-klass Electric Drive till muskulösa SLS AMG Electric Drive. Dessa har dock bara varit konceptbilar medan Vito E-Cell, den eldrivna skåpbilen, faktiskt har varit i serieproduktion. Nu verkar det dock som att det är slut med det.

 Volker Mornhingweg, tidigare AMG-chef men numera chef för Mercedes transportbilsavdelning, säger i en intervju med amerikanska Car and Driver att man direkt efter lanseringen av Vito E-Cell fick hundratals beställningar men att efterfrågan snabbt försvann. Enligt Mornhingweg är efterfrågan på eldrivna transportbilar i dagsläget obefintlig och man har därför beslutat att försätta projektet i viloläge.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!