Mercedes GLA 45 AMG Concept Foto: press photo, do not use for advertising purposes

Mercedes GLA 45 AMG visas som koncept i LA

Det råder väl egentligen ingen tvekan om att AMG-avdelningen kommer att få sätta tänderna även i nya GLA men bilen som ställs i Los Angeles är ändå ett koncept. Ska Men ska Mercedes våga sätta konceptet i produktion?

En av Los Angeles-salongens mest väntade bilar är Mercedes GLA 45 AMG. Den lilla crossovern GLA kommer till försäljningshallarna tidigt nästa år och att stoppa i drivlinan från A 45 AMG och CLA 45 AMG är ingen stor sak för Mercedes. Ändå är bilen som ställs ut i Los Angeles varumärkt som ett koncept, trots att allt tyder på att den sätts i produktion under våren.

 När vi säger att den delar drivlina med A 45 AMG och CLA 45 AMG förstår nog de flesta vad det betyder – att det är världens starkaste fyrcylindriga motor i produktion just nu. Det handlar om en turboladdad 2,0-litersmotor som ger 360 hästkrafter och 450 newtonmeter. 0-100 km/h ska gå på under fem sekunder, delvis tack vare fyrhjulsdrift och sjuväxlad dubbelkopplingslåda.

 Att GLA 45 AMG sätts i produktion är en logoddsare, frågan är bara om de vågar behålla det extrema utseendet från konceptbilen. Då tänker vi främst på den stora takspoilern och 21-tumsfälgarna men även den djupa frontspoilern och den stora diffusern baktill.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!