Mercedes GLA Concept

Mercedes GLA Concept kommer till Shanghai

Det har pratats mycket om en ny minisuv från Mercedes och nu är den högbyggda A-klassen på väg. På lördag visas GLA Concept på bilsalongen i Shanghai.

Fler och fler blir de biltillverkare som bygger mindre och mindre suvar, storleksmässigt alltså. Suvarna blir allt mindre men säljs i allt större antal. Nu gör sig även Mercedes redo att äntra småsuvsegmentet. Detta ska ske i form av en A-klassbaserad suv som väntas få namnet GLA.

 Nu visar Mercedes ett första tecken på att GLA verkligen är på gång. Bilsalongen i Shanghai står för dörren och några dagar i förväg släpper Mercedes nu en första skiss som visar fronten på konceptbilen GLA som ska ställas ut i Shanghai. Det är en aggressiv front med många drag från A-klass och den kommande produktionsbilen lär få betydligt lugnare linjer, vi tror att den kommer att se ut så här.Kort efter att Mercedes släppte skissen läckte det ut en serie bilder som visar GLA i helfigur. Liksom A-klassen har GLA en lång motorhuv och sportiga linjer. 

 Konceptbilen är 438 centimeter lång, 197 centimeter bred och 157 centimeter hög. Det betyder att den är några centimeter kortare än BMW X1 men nästan på pricken lika lång som Audi Q3. Motorutbudet blir sannolikt mycket likt det som finns till A-klass men med fokus på dieselmotorer. Den färdiga bilen kommer att premiärvisas på Frankfurtsalongen i höst.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!