080114-mercedes-glk-townside

Mercedes GLK för innerstan

Mercedes GLK Freeside Concept visades i helgen på Detroitsalongen. Samtidigt visades dess, hittills okända syskon – Townside. Townside är något så paradoxalt som en terrängbil byggd för storstadens gator.

Mercedes har precis som alla andra förstått att bilar som byggs för att gå i terrängen mycket sällan gör det. Därför kan man kanske ifrågasätta syftet med att offroad-anpassa en bil som Mercedes GLK-koncept. Det har bevisligen Mercedes också gjort. Samtidigt som GLK Freeside Concept visades på Detroitsalongen visades Townside Concept. De båda är i stort samma bil, med skillnaden att Townside inte alls är tänkt att klara några större hinder än låga trottoarkanter.

Exteriört skiljer sig Townside från sitt terrängdugligare syskon bland annat genom större fälgar och avsaknad av takräcken. I stort sett ser Townside ut som en produktionsfärdig GLK. För att klara sig bättre på slät asfalt har fjädringen sänkts med 30 millimeter, till skillnad från Freeside som har längre fjädringsväg och mjukare sättning.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!