Mercedes har hjälpt till med kvaliteten på Renault Talisman

Med Laguna-efterträdaren Talisman vill Renault höja kvaliteten. För att lyckas tog man hjälp från samarbetspartnern Daimler som äger bland annat Mercedes.

För mindre än ett dygn sedan presenterade Renault nya modellen Talisman, bilen som med start nästa år tar över stafettpinnen från Laguna som hållit fast vid den i 22 år.

Talisman ska lyfta Renault till nya kvalitetsnivåer, framför allt i D-segmentet där Laguna hade ett aningen skamfilat rykte. Designchef Laurens van den Acker hävdar att Talisman är designad för kvalitet.

För att nå upp till sina visioner och uttalanden har Renault tagit hjälp av Daimler som de har ett samarbete med sedan 2010. Tyskarna skickade ett team för att granska fransmännens kvalitetskontroll och för att analysera den upplevda kvaliteten.

Talisman är dock en ren fransk produkt. Inga delar från Daimler/Mercedes finns i bilen.

I september, på bilsalongen i Frankfurt, är det publik världspremiär för Renault Talisman. Än så länge har vi bara fått ta del av sedanversionen, men i Frankfurt kommer kombiversionen att stå sida vid sida med sedanen.

Försäljningen påbörjas mot slutet av 2015, Sverige får dock vänta på Talisman till våren 2016.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!