Mercedes innovativa lyxbilskoncept F 015

I Las Vegas är elektronikmässan CES i full gång och Mercedes passar på att visa upp teknikspäckade konceptbilen F 015 Luxury in Motion.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Mercedes beskriver F 015 som ”en självkörande lyxsedan”, konceptbilen är något större än den konventionella lyxsedanen S-klass och mäter 522 centimeter på längden, 202 centimeter på bredden och 152 centimeter på höjden. Axelavståndet på 361 centimeter erbjuder gott om utrymme för upp till fyra passagerare, i denna bil är nämligen samtliga åkande passagerare då bilen är självkörande.

Kupén nås via breda dörrar som öppnas i 90 grader och för att ytterligare underlätta insteg vinklas fåtöljerna utåt 30 grader. De fyra fåtöljerna går även att konfigurera så man sitter mittemot varandra. Interiören består till större delen av trä, glas, läder och aluminium. Via någon av de sex skärmarna placerade i både dörrar och det uppfällbara bordet styrs bilens funktioner genom antingen handgester, ögonspårning eller att peka på skärmen.

Tack vare konstruktion i kolfiber, aluminium och höghållfasthetsstål är konceptbilen upp till 40 procent lättare än konventionella bilar i samma storleksklass och gör att F 015 har en räckvidd på cirka 110 mil. Drivlinan är en vidareutveckling av systemet vi fick se på konceptbilen F 125 2011

 och är en vätgasdriven plug in-hybrid. Drivkraften levereras av två elmotorer monterade på bakaxeln som levererar 136 hästkrafter och 199 newtonmeter vardera.F 015 skickas från stillastående till 100 km/h på 6,7 sekunder och toppfarten är begränsad till 200 km/h.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!