Mercedes överväger eldriven crossover

De tyska premiummärkena kan inte stillatigande stå och se på när elbilsföretaget Tesla åtnjuter försäljningsframgångar. Inte bara kommer Audi med en utmanare till Tesla Model X, nu överväger även Mercedes en eldriven konkurrent.

Med Tesla Model X snart på banan, och Audi i startgroparna för en helt eldriven utmanare, Q6, som konceptvisas på bilsalongen i Frankfurt nu i höst – då kan det vara dags för även Mercedes att äntra segmentet.

I en intervju med holländska webbtidningen Autovisie ska Daimler-koncernens vd, Dieter Zetsche, ha fått frågan om Mercedes framtidsplaner. Zetsche medger att man överväger en konkurrent i segmentet för eldrivna crossovermodeller – som han beskriver som ”mycket intressant”.

På frågan om Tesla Model X är en potentiell huvudkonkurrent svarar han dock undflyende, ” är helt enkelt en för liten spelare för oss”.

Om en eldriven crossover från Mercedes blir verklighet så är huvudspåret att den kan baseras på nästa generation av GLE (tidigare M-klass).

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!