110802-mercedes mini-cls

Mercedes planerar ny "mini-CLS"

Nya rykten gör gällande att Mercedes funderar på att ta de svepande linjerna från fyradörrarscoupén CLS och använda till en betydligt mindre bil, baserad på samma bottenplatta som nya B-klass.

Det är enligt källor till brittiska Autocar som Mercedes är i färd med att utveckla en ny liten instegsmodell med de svepande coupélinjerna från CLS. Enligt källorna är tanken att den nya modellen ska dela bottenplatta med nya Mercedes B-klass (som vi visade de första bilderna på i går) och kommande generation A-klass.

Enligt uppgift ska modellen få överta namnet CLC från den nyligen insomnade och stubbigt avhuggna coupémodellen baserad på förra generationen C-klass. Med samma bottenplatta som B- och A-klass kommer den nya modellen få framhjulsdrift som standard, medan fyrhjulsdrift förmodligen kommer leta sig ner i de finare varianterna, exempelvis en kommande AMG-version.

Motormässigt är också mycket gemensamt med nya B-klass. 1,6-litermotorer på mellan 121 och 154 hästkrafter kommer utgöra basversionerna, medan en tvålitersmaskin på 207 hästar kommer finnas för den som önskar mer. Den sistnämnda sägt vara god för en 0-100-tid på under sju sekunder. Räcker inte det ryktas AMG-versionen få dubbelturbo och hela 296 hästkrafter. En sexväxlad manuell låda blir standard i samtliga versioner utom AMG-versionen, som istället får en dubbelkopplingslåda. 

Ska vi tro ryktena har redan utvecklingsarbetet kommit god väg, ty lanseringen är planerad till att ske redan om två år, 2013. Om det verkligen blir så återstår väl att se, men vi kan ju hoppas.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer