060216_mercedes

Mercedes räknar med 30 000 sålda S-klass i USA

Mercedes-Benz räknar med att sälja 30 000 exemplar av nya S-klass varje år. Och det bara i USA. - Vi har tagit ledningen i lyxsegmentet varje gång vi släppt en ny S-klass, säger Bernhard Glaser, självsäker marknadschef på MB USA.

Mercedes-Benz räknar med nya S-klass ska säljas 30 000 exemplar om året i USA. Det skriver Automotive News.

Den nuvarande S-klass säljer mellan 20 000 och 25 000 exemplar om året. Ett resultat MB bestämt sig för att slå trots att det är en smal marknad det handlar om. Lyxsegmenten har fått många kombatanter och av de c:a 80 000 som årligen säljs i USA tror MB att de kan få 3/8 av marknaden. Ungefär 38% med andra ord.

- Vi har haft ledningen i det här segmentet - övre premium - varje gång vi släppt en ny generation S-klass, säger Bernhard Glaser, marknadschef på MB USA. Teknikens Världs Björn Sundfeldt provkörde nya S 500 under hösten 2005. Han ställde sig frågan om det kanske inte var världens bästa bil.

Med det betyget och det självförtroendet MB har borde målet inte vara något problem. Eller?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!