Mercedes S 65 AMG Coupé

Mercedes S 65 AMG Coupé officiell – alla bilder och fakta

Även coupémodellen av S-klass har nu fått en genomgång från AMG. Resultatet är en vagn med 621 hästkrafter, hela 1000 newtonmeter och som gör 0–100 km/h på omkring fyra sekunder.

Coupémodellen av senaste generationen S-klass, som ju ersatt CL, har nu fått en genomgång från AMG likt övriga S-klassprogrammet. Och modellen följer linjen från sedanmodellen av S 65 AMG. Det innebär den redan välkända sexliters V12-motorn, som i detta fall, med hjälp av dubbelturbomatning leverererar 621 hästkrafter och imposanta 1000 newtonmeter.

Motorn är kopplad till en sjuväxlad Speedshift-växellåda. Toppfarten är begränsad till 300 km/h på elektronisk väg, och 0–100 ska gå på runt fyra sekunder, även om inte Mercedes släppt några definitiva siffror.

I utrustningen ingår en speciellt AMG-specificerad version av stötdämpningsssystemet Magic Body Control och vägavläsningssystemet Road Surface Scan, som tillsammans bland annat ska göra att bilen kan luta inåt i kurvorna. Dock säger Mercedes att syftet inte är att höja hastigheten för kurvtagning, utan endast att göra körningen mer behaglig. Till det yttre syns förstås omdanad front och akter jämfört med en vanlig S-klass Coupé, men även de ”keramiskt polerade” 20-tumshjulen är unika för modellen. Keramiska bromsar finns som tillval.

Ingen prislapp har hittills satts på Mercedes S 65 AMG Coupé, men vi gissar att den hamnar någonstans kring de 1,4 miljoner kronor som sedanmodellen betingar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!