090408-mercedes-s-klass

Mercedes S-klass – bilder på kommande faceliften har läckt ut

För tre år sedan presenterades senaste generationen S-klass, Mercedes flottaste kärra bortsett från Maybach-modellerna. Inför nästa årsmodell, 2010, är det dags för en lättare facelift med små kosmetiska förändringar och ny teknik. Redan nu har bilder på lyftet läckt ut.

Inför årsmodell 2010 är det dags för Mercedes S-klass av senaste generation att få ett litet lyft. Då har modellen kommit halvvägs genom sin livscykel som startade 2006.

I vanliga fall ska vi inte ha någon som helst fakta svart på vitt om vad som är på gång i samband med faceliften, men tack vare en alert tysk läsare till WorldCarFans, som har kommit över en broschyr, har världen nu berikats med information om vad som komma skall.

Granskar man de inskannade broschyrsidorna ser man att nyheterna är bland annat ett nytt underhållningssystem med splitview-skärm, varningssystem vid ofrivilliga filbyten, parkeringsassistans med backkamera, farthållare med avståndsradar, nattkörningsassistans med personigenkänningssystem, LED-ljuspaket och det intelligenta ljussystem som nyligen introducerats till nya E-klass samt sidovindsstabiliseringssystem. Några av dessa system finns dock redan i en eller annan form till nuvarande S-klass.

Exteriört ser vi på bilderna att S-klass får nya stötfångare, både fram och bak, även om skillnaderna inte är stora. Frontspoilern får en annan utformning och de vanliga runda dimljusen byts ut till horisontella LED-diton. Huven ser också ut att ha justerats en smula. AMG-paketet, som vi ser på en av bilderna, bjuder på ett lite tuffare och sportigare utseende med lägre frontspoiler och kjolpaket. Interiört ser det inte ut att finnas några större nyheter, men även där lär Mercedes ha finslipat på detaljer. Det ser ut som, dock svårt att avgöra via bilderna, att rattnavet kan ha fått en lite mjukare framtoning.

Under huven händer det också en hel del om man tar hänsyn till de tekniska specifikationerna i broschyrens sista uppslag. Går du och köper en S-klass hos din lokala Mercedes-handlare i dag har du att välja mellan dieselmotorerna S 320 CDI och S 420 CDI samt bensinmotorerna S 350, S 450, S 500, S 600, S 63 AMG och S 65 AMG. Dessa går att kombinera med bland annat automatlåda, fyrhjulsdrift och extra längd (Lang-version).

Bensinmotorerna består medan dieselmotorerna slopas till förmån för nya S 350 CDI och S 450 CDI. Dessutom kommer äntligen hybridversionen S 400 BlueHybrid som med elmotor i kombination med bensin-V6 kommer ned i 0,79 liter per mil. Denna lätthybrid lanseras eventuellt redan innan ansiktslyfta S-klass kommer till bilhallarna i slutet av året. Räkna med att det blir officiell avtäckning på Frankfurtsalongen i september.

Uppdatering

Mercedes insåg att det inte längre var lönt att hålla på information och bilder i och med nattens läckage av en broschyr. Under förmiddagen släppte de därför bilder och lite information om nya S-klass. Se bilderna nedan, mer information senare.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!