Mercedes S-klass Pullman – bilder läckta

De första bilderna på nya toppversionen i Mercedes S-klass-programmet – lyxlimousinen S600 Pullman – har nu dykt upp på Internet. Kan den bli världens dyraste sedan?

Det är den USA-baserade bloggen Carscoops som nu kommit över bilder som ska vara hämtade från en patentansökan gjord i februari förra året. Bilderna visar att S600 Pullman kommer att bli rejält längre än sina mer standardmässiga syskon. Och, förmodar vi, ett rejält stycke mer exklusiv. Detta särskilt då prislappen kan hamna upp mot 7,5 miljoner kronor – eller, som tidigare uppgifter gjort gällande, med marginal den dyraste sedanmodellen på marknaden.

Bilen kommer att vara omkring 6,4 meter lång, det vill säga hela två decimeter längre än den längsta modellen i det hädangångna Maybach-programmet, som Pullman blir en indirekt ersättare till. Axelavståndet ska vara en hel meter längre än vanliga S-klass.

Fram- och bakparti blir oförändrade jämfört med vanliga S600. Pullman kommer att byggas på kontrakt av Brabus, som ju gjort sig kända för sina Mercedes-förädlingar.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!