Mercedes S-klass Pullman illustration Foto: Erik Andrén

Mercedes S-klass Pullman blir dyraste sedanen

Att Mercedes arbetar på en förlängd toppversion av sin toppmodell S-klass är knappast någon hemlighet. Nu kommer uppgifter om att bilen, som traditionsenligt döps till Pullman, kan komma att bli dyraste sedanen på marknaden.

Sedan Daimlerkoncernens toppmärke Maybach gick hädan 2013 har det där översta lyxbilssegmentet lämnats utan någon kombattant från det tyska företaget. Mercedes S-klass har fått ta hand om lyxbilskunderna, men för att konkurrera med exempelvis Rolls-Royce har det kanske inte varit riktigt tillräckligt.

Därför kommer nu inom kort en förlängd version av S-klass, traditionsenligt döpt till Pullman. Vi har redan sett spionbilder på den, och nu kommer nya uppgifter som gör gällande att modellen kommer att bli den dyraste sedanen på marknaden – med ett pris med god marginal över det som Rolls-Royce Phantom betingar. Nyhetsbyrån Bloomberg hävdar att priset till och med kan nå det dubbla av Rolls-Royce Phantom. Men så är inte Pullman riktad till ”vanligt folk”, utan snarare statschefer och liknande digniteter.

Därtill kommer namnet Maybach att göra comeback. Dock inte som eget märke, men väl troligen som ett utrustningspaket. Premiären för S-klass Pullman blir det senare i år, kanske på bilsalongen i Paris. Själva produktionen, som kommer att utföras av förädlingsfirman Brabus (som ju sedan länge har ett nära samarbete med Mercedes), ska påbörjas till modellår 2015.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!