070723-mercedes-bluetec

Mercedes satsar grönt

Ärkerivalen BMW har gjort det. Nu gör Mercedes likadant – nu tänker de satsa hårt på att få mer miljövänliga bilar.

Mercedes tänker dock gå ett steg längre än BMW. Precis som ärkerivalen introducerar de nu en automatisk start/stopp-funktion i sina bilar, men Mercedes går ett steg längre genom att installera integrerade startgeneratorsystem (ISG) för att förbättra motorns effektivitet. De första modellerna med automatisk start/stopp-funktion blir A- och B-klass och planeras att visas upp på bilsalongen i Frankfurt i september.

De större modellerna från Mercedes kommer att få det nya ISG-systemet. En liten elektrisk motor placeras vid bilens svänghjul och får agera både som startmotor och generator. Elmotorn påstås kunna reducera motorns vibrationer och förbättra effektiviteten vid växlingar.

Det ryktas även att Mercedes inom kort kommer att presentera ett nytt Bluetecdiesel-koncept som består av ett lätthybrid-system. Detta system sägs vara en förhandstitt av den produktionsmodell som dyker upp innan 2010.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!