Foto: press photo, do not use for advertising purposes

Mercedes SL facelift får diamantgrill

Mercedes ska uppdatera sin SL-modell och nu får vi en förhandstitt på den innan Los Angeles bilsalong.

Dagens sjätte SL-generation lanserades 2012 och kan nu räknas som en av de äldre modellerna i Mercedes utbud. För att blåsa nytt liv i den ska den nu få en uppfräschning.

Officiell premiär kommer att ske under bilsalongen i Los Angeles i slutet av november och nu får vi ett första smakprov.

Av det vi kan uttyda av bilden kommer SL att få ta del av de lite rundare formerna som vi sett på Mercedes nya modeller de senaste åren. De nya LED-strålkastarna, den nya stötfångaren med större luftintag och den nya grillen av ”diamanttyp” bär en hel del likheter med SLS-ersättaren AMG GT.

Än så länge vet vi inte hur bakänden kommer att se ut, men troligtvis kan vi förvänta oss en mjukare formgivning även där.

Högst troligt har Mercedes även sett över interiören, men vi kan tänka oss att det endast rör sig om mindre förändringar. Än så länge finns inga uppgifter om motoralternativen, men troligtvis kommer befintliga motorer att behållas.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!