070507_mercedes_sla

Mercedes SLK får en lillebror

Enligt rykten som har nått Teknikens Värld så kommer Mercedes SLK förhoppningsvis få ett syskon i form av en roadster baserad på nästa generation A-klass. Modellbeteckningen blir kort och gott SLA.

Mercedes presenterade på Detroitsalongen för sju år sedan en liten roadster vid namn Vision SLA. Då baserades bilen på första generationens A-klass. Det är den vi presenterar bilder på här. 

Nu ryktas det dock att Mercedes SLA kommer att sättas i produktion och att den då kommer att baseras på nästa generation A-klass, som i sin tur troligtvis kommer att härstamma från den C-klass som kom i år. Rent designmässigt kan man se att SLA har fått en hel del linjer från Mercedes flaggskepp SLR. Konceptbilens drivlina var 1,9-litersmotorn från A190, men när SLA blir verklighet är det mer troligt att några av motorerna som finns i nya C-klass finner sin plats där framme. Den färdiga produktionsbilen lär inte få behålla de små läckerbitarna som fanns i konceptbilen, till exempel kaross i aluminium och läckra plastdetaljer samt stolar av kolfiber.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!