091106-merca-sls-amg Foto: press photo, do not use for advertising purposes

Mercedes SLS AMG – bild- och videofrossa

Med början den 16 november går det att beställa en Mercedes SLS AMG. Det är dessvärre långt ifrån alla som har 1,8 miljoner som ligger och skräpar. Den som behöver stilla sitt ha-begär kan titta här där vi har samlat de nysläppta bilderna och ett gäng videoklipp. Missa inte när Måsvingen krocktestas!

 Den stora stjärnan på årets bilsalong i Frankfurt var utan tvekan Mercedes SLS AMG. Efter ett uppehåll på nästan ett halvt sekel var Mercedes måsvingar tillbaka med pompa och ståt. Precis som originalet 300 SL är SLS AMG dock inte bara känd för sina måsvingedörrar. Minst lika imponerande är den prestanda som bjuds. Under den långsträcka huven pumpar en 6,3 liter stor V8-motor ur sig 571 hästkrafter och 650 Nm.

När SLS AMG presenterades strax innan Frankfurtsalongen var tyskarna dessvärre lite snåla med bilder på bilen. Nu har de rättat sitt misstag och i bildspelet nedan kan du se alla de nysläppta bilderna. Dessutom har vi fått tag i ett antal videoklipp som visar Måsvingen ur alla möjliga vinklar. Missa för allt i världen inte filmen där SLS AMG utsätts för krocktester av Mercedes själva. Även om det kan göra ont i själen måste en supersportbil krockas och analyseras. Notera att måsvingedörrarna går att öppna och plocka bort även efter att bilen har släppts på taket.

Vad gäller framtiden för SLS AMG vet vi redan att Mercedes utvecklar en helt eldriven version som kommer senast 2015. Ett par år innan dess lär vi få se en råbarkad version av bensinmodellen i form av en SLS Black Series. Enligt källor till brittiska Autocar kan det bli aktuellt med en Black Series-version som utvecklar minst 600 hästkrafter och kapar 0-100 km/h-tiden till under 3,5 sekunder (3,8 för SLS AMG). Även prislappen väntas bli råbarkad – cirka 2,7 miljoner kronor.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!